Blog

Mijn transformatie

changeVrienden en familie weten dat ik nooit lang hetzelfde doe. Van Sales Manager in de logistiek naar eigen bedrijf in zeiljachten en de laatste jaren in vastgoed. Ik ben nogal veranderlijk. Achteraf gezien was ik eigenlijk altijd zoekende naar mijn passie, mijn missie in het leven. Dankzij een bijzondere ervaring afgelopen jaar heb ik deze nu eindelijk gevonden. Het voelt als thuiskomen in mezelf.

Lange tijd dacht ik dat ik voldoening zou krijgen door zakelijk succesvol te worden, maar als ik het werk eenmaal een tijdje deed merkte ik dat het me totaal geen voldoening gaf. Ik kon een grote deal binnenhalen, veel geld verdienen en er echt helemaal niets bij voelen. In tegenstelling tot collega’s die ik er vol passie en energie in op zag gaan. Helemaal in hun element, ik snapte er niets van, dat wilde ik ook.

Verkeerde pad

Omdat ik al jaren het gevoel had steeds op het verkeerde pad te zitten, begon ik alles te lezen dat los en vast zat op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ik deed op internet allerlei persoonlijkheidstesten. Steeds kwam er uit naar voren dat ik iets met mensen moest doen, mensen helpen en vooral ook creatief bezig zijn. Ik kon er eigenlijk niets mee want een stemmetje in mijn hoofd tetterde altijd: ‘zo ben jij niet, jij moet zakelijk succesvol zijn, dat is wie je bent’.

Droom

En toen kwam er een jaar geleden iets bijzonders op mijn pad. Op een nacht werd ik plotseling wakker, ik pakte mijn iPhone die naast mijn bed lag en googelde een woord waar ik nog nooit van gehoord had. Het was in mijn droom tot mij gekomen. ‘Ajaawaska’ was het dat ik typte en al meteen gaf google de suggestie ‘Ayahuasca’. Klik! Het eerste zoekresultaat was een filmpje van een vrouw, Maria Johanna. Ik bekeek het filmpje van een stralende Maria die enthousiast vertelde over haar eerste ervaring met het drinken van Ayahuasca. Een plant medicijn uit de amazone voor de ziel. Een psychedelisch drankje dat je diepe inzichten kan geven.

Diep van binnen voelde ik heel sterk dat ik dit wilde. Dit is het! Dit moet ik doen! Maar tegelijkertijd een stemmetje in m’n hoofd dat zei: “dit is drugs, dit is niets voor jou dat vage spirituele gedoe.”
Ik wist dat het stemmetje me al jaren op een doodlopend spoor had gezet en ik deed iets wat ik al lang niet meer gedaan had. Ik luisterde naar mijn gevoel, dat enthousiasme diep van binnen. Wat mijn ego of anderen er van vonden kon me niet meer schelen. Ik pakte mijn laptop en boekte diezelfde nacht nog een 2-daagse ayahuasca ceremonie bij Maria Johanna.

De volgende ochtend wreef ik de slaap uit m’n ogen en besefte ik wat ik ‘s nachts had gedaan. WTF? Wat heb ik gedaan? Durf ik dit wel? In de volgende minuut bestelde ik drie boeken over Ayahuasca op Bol.com om er alles over te weten te komen. ‘Anders annuleer je het toch gewoon’, zei het stemmetje in m’n hoofd. Maar nee ik geef dit een kans besloot ik op gevoel.

Missie

Hoe mijn eerste ervaring met Ayahuasca is verlopen kun je lezen in dit blog. Sindsdien heb ik het afgelopen jaar vijf ‘reizen’ gemaakt met ayahuasca en heb daardoor uiteindelijk ontdekt wie ik echt ben. Ik weet nu wat mijn missie, mijn essentie is en heb vooral een enorme sprong in bewustzijn gemaakt. Iets dat je wel als ‘ontwaken’ mag bestempelen. Het is mijn missie andere mensen ook te helpen om in hun bewustzijn te groeien, hun te helpen met hun missie te vinden en ze te laten zien (herinneren) wie ze echt zijn.

Nu zie ik hoe het universum (of God als je daar in gelooft) zijn werk doet. Het is magnifiek! Een met menselijk verstand niet te bevatten wonder. De wonderen gebeuren nog iedere dag. Met ayahuasca heb je de mogelijkheid even uit te stijgen boven ons beperkte bewustzijn en te ervaren wat er echt is en wie je werkelijk bent. Ons lichaam is zo beperkt met slechts vijf zintuigen. Tijdens een reis met ayahuasca valt deze beperking tijdelijk weg.

Coming out

Slechts een paar mensen in mijn omgeving heb ik verteld over dit life-changing proces, voor de meesten bleef ik nog even het down-to-earth vastgoed-mannetje uit angst om gek gevonden te worden. Er was vorige maand een blindedarmontsteking (staat spiritueel voor een innerlijk conflict) voor nodig om te beseffen dat ik hiermee naar buiten moet komen. Iedereen mag weten wie ik ben en wat mijn missie is.

Ik ga dit invulling geven door middel van coaching en ayahuasca begeleiding. Ik heb inmiddels al enkele mensen gecoacht en de feedback die ik van hun kreeg was super. Ik heb ze in korte tijd zien transformeren en dat geeft me een overvloed aan voldoening zoals ik die nog nooit gevoeld heb.

De laatste drie dagen van 2017 heb ik als begeleider geholpen in een ayahuasca ceremonie. Een moedige groep van 15 mensen uit alle delen van de wereld mocht ik bijstaan en helpen met hun proces. Van een top advocaat uit New-York tot een taxi chauffeur uit Kroatië, allemaal kregen ze bijzondere levenslessen en inzichten door dit medicijn van de ziel. Na drie dagen waren het andere mensen geworden, in contact met hun hart, hun ziel. Ik hou van dit werk.

Als je dit leest en vragen hebt, of het gevoel op dat er nu echt iets moet veranderen in je leven? Mijn deur staat altijd voor je open.

 

 

1 Reactie

 • Jasper Oudijk

  Succes met je nieuwe wending , klinkt goed, gaat zeker goed komen !

 • Schrijf een reactie.

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Mijn transformatie

  Vrienden en familie weten dat ik nooit lang hetzelfde doe. Van Sales Manager in de logistiek naar eigen bedrijf in zeiljachten …

  Burn-out is eigenlijk zielsarmoede

  We zien het allemaal in onze naaste omgeving, het aantal mensen met een burn-out neemt in rap tempo toe. Meestal werk en …

  Leven we in een spel?

  Er wordt weleens gezegd dat het leven op aarde een spel is. Na mijn ayahuasca reizen en een inkijkje in de werking van het …